Τετάρτη 3 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΙΚΑΡΙΑ
Να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι του νησιού

Παρέμβαση των τριών δημάρχων του νησιού

Την παρέμβαση εδώ και τώρα των αρμοδίων για να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι του νησιού της Ικαρίας απαιτούν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των ακτοπλοϊκών εταιρειών να τροποποιήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δυσκολεύοντας τη μετακίνηση από και προς Ικαρία την ημέρα των εκλογών και την επομένη, δηλαδή τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών τονίζουν σε κοινή τους επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών ότι η αλλαγή των μέχρι τώρα προγραμματισμένων δρομολογίων έχει ως αποτέλεσμα να μην «υπάρχει δρομολόγιο από Ικαρία προς Πειραιά την Κυριακή 7 Ιουνίου, ενώ μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αναχωρούσαν δυο πλοία από την Ικαρία». Επίσης δεν υπάρχει δρομολόγιο από Πειραιά προς Ικαρία τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ενώ κανονικά αναχωρούν δύο πλοία από Πειραιά.

«Τα παραπάνω - τονίζεται από τους δημάρχους - έχουν σαν συνέπεια να υποχρεωθούν σε αναγκαστικό τριήμερο όσοι θα έρθουν να ψηφίσουν στην Ικαρία, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν την Κυριακή προς Πειραιά». «Αντίστροφα όσοι μετακινηθούν από Ικαρία προς Πειραιά και από εκεί για άλλους προορισμούς για να ψηφίσουν, εγκλωβίζονται επίσης, μιας και το πρώτο πλοίο για Ικαρία αναχωρεί την Τρίτη 9 Ιουνίου, χάνουν δηλαδή δύο εργάσιμες ημέρες».

«Επειδή θεωρούμε - συνεχίζουν οι δήμαρχοι - ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι ύψιστο δικαίωμα και θα πρέπει να διευκολύνεται, ζητάμε να μεριμνήσετε, καθώς έχετε και την ευθύνη άλλωστε, ώστε την Κυριακή 7 Ιουνίου να αναχωρήσει πλοίο από την Ικαρία για τον Πειραιά και αντίστοιχα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου να αναχωρήσει πλοίο από τον Πειραιά για Ικαρία». Οι δήμαρχοι θέτουν ταυτόχρονα το λαό του νησιού και την Ικαριακή παροικία της Αθήνας σε αγωνιστική ετοιμότητα.

.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ